WAT TE DOEN IN ROERMOND? 10 LEUKE TIPS

Op zoek naar leuke dingen te doen in Roermond? Je gaat een dagje naar Roermond en je wilt natuurlijk het liefst het maximale eruit halen… Met onze 10 tips kom je al een heel eindje in de richting.

Markt Roermond,
Proef de oudheid van Roermond vanaf een terrasje op de Markt met uitzicht op de Sint Christoffel kathedraal en het Stadhuis, waar om 12.00 uur de beelden van het carillon ronddraaien.★TIP★ Elke zaterdag is de Markt de hotspot van Roermond, doordat hier de goedbezochte weekmarkt plaatsvindt.


Beklim de toren van de kathedraal,
De toren van de Kathedraal is ruim 80 meter hoog. Op 75 meter hoogte bevindt zich de zogeheten omgang. In de open lucht kan hier rondom de torenspits gelopen worden en kun je genieten van een prachtig uitzicht op Roermond en Midden-LImburg. De toren van de kathedraal is in de maanden april t/m oktober te beklimmen op zaterdag om 14.30 uur en 15.30 uur. De beklimming duurt (heen en terug) zo’n 40 minuten en telt rond de 265 treden. Onderweg worden er korte stops gemaakt bij het concertorgel, de vijf majestueuze klokken en het voormalige platte dak.

 

Roerkade en Voorstad Roermond,
Op de Roerkade is het heerlijk toeven bij een van de gezellige restaurants, cafés en terrassen aan de Roer. Vanuit hier loop je via de prachtige Stenen Brug naar de Voorstad St. Jacob, een sfeervol stadsdeel met diverse Rijksmonumenten en prachtige huizen. 

Rondvaart / Boottocht Maasplassen,
Ontdek Roermond vanaf het water. Vanaf de Roerkade maakt de Rederij de Corporaal vanaf maart t/m 30 december 2019 diverse afvaarten. In schoolvakanties varen zij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag. Een rondvaart duurt 70 minuten en vaart langs o.a. de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske.

MunsterPlein Roermond,
Het mooiste plein van Nederland is te vinden in de binnenstad van Roermond: het Munsterplein. Rondom het plein liggen een aantal restaurants en lunchrooms met terras op het plein. De woensdagmarkt vind je elke week terug op dit plein.

Het Cuypershuis,
Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers. Het Cuypershuis toont naast de vaste presentatie diverse exposities, voor oud en jong. Naast onderwerpen die voor Cuypers als 19e-eeuwse ontwerper relevant waren, komen ook actuele thema’s aan bod. Zo heeft het museum een eigen CuypersLab.

Heb jij zelf nog interessante of leuke tips voor Roermond? Laat het ons gerust weten…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *