,

Hotel nodig? WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM

 

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en zelfs een van de grootste havens ter wereld. Ieder eerste weekend van september vinden de Wereldhavendagen Rotterdam plaats. Tijdens de dit driedaagse havenfestival in Rotterdam worden er allerlei demonstraties op de Maas en uitstapjes naar uiteenlopende havenbedrijven georganiseerd. Dit jaar is het de 41e editie van de Wereldhavendagen Rotterdam en dit event zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 september 2018.

#wistjedat.. de haven van Rotterdam een oppervlakte heeft van 12.634 hectare en dat er meer dan 180.000 medewerkers werkzaam zijn elke dag?

Programma Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam leer je onder andere meer over de beroepen, nieuwe technologieën en de complexe logistiek van de Rotterdamse haven. Het thema van de Wereldhavendagen van dit jaar is “Energize” Dit thema is ontstaan doordat de haven zich steeds meer focust op duurzame energie en hebben het doel om de schoonste haven ter wereld te worden. Beleef de energie van de Rotterdamse haven: Energize!

Voor dit thema worden er 6 verschillende haventopics georganiseerd. De haventopics voor dit jaar zijn: “de grootste haven”, “de carrière haven”, “de duurzame haven”, “de slimme haven”, “de veilige haven”, “de logistieke haven”. Met verschillende routes en activiteiten beleef je de wereld van schepen, handel en innovatie van dichtbij op en rond de Maas, bij de Erasmusbrug en Katendrecht.

Loop over de kades en breng een bezoek aan de diverse schepen. Bekijk de spectaculaire demonstraties op het water. Ga mee op excursie naar bedrijven in het havengebied. Geniet tussendoor van een hapje en een drankje. Iets wat je zeker niet mag missen is de afsluiting van de Wereldhavendagen Rotterdam met een spectaculaire vuurwerkshow op zaterdagavond om 22.30 uur met live optredens vanaf een drijvend ponton op de Maas.

Vooral na een gezellige avond met muziek en een vuurwerkshow heb je vast geen zin meer om naar huis te reizen. Geniet van een onbezorgde avond en van een heerlijk weekendje weg en overnacht in een van de hotels in Rotterdam.

Wil jij de CityBuzz nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en ontvang net als anderen als eerste de beste deals in jouw inbox.

Op zoek naar inspiratie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *